Незабравима лимонова торта - перфектният летен десерт

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Незабравима лимонова торта - перфектният летен десерт
admin
Добавена от: admin
1 Септември 2015
2777
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За кората:

125 гр. безсолно масло, размекнато
100 гр. пудра захар
1/4 чаена лъжичка сол
яйце
250 гр. брашно

За крема:

300 гр. пудра захар
кората от 3 лимона, ситно настъргана
яйца
250 мл лимонов сок
250 мл сметана

За да приготвите кората с миксер разбийте маслото, захарта и солта, докато се хомогенизират. Добавете и яйцата, и разбийте, докато се поемат напълно. Включете миксера на слаба скорост и разбийте вътре брашното, така че да се обедини със сместа. След това извадете тестото от съда и го поставете върху плоска повърхност. Увийте в найлонова торбичка и го оставете в хладилник за около 1 час, т.е. докато стегне.

Извадете тестото от хладилника и го оставете на стайна температура 10-ина минути, преди да го разточите. Намажете формата за печене с масло и поръсете малко брашно върху работния плот. Разточете тестото до дебелина около 3 мм и ширина, малко по-голяма от формата за печене. След това го прехвърлете във формата. Покрийте добре основата и страните, а след това махнете излишното тесто около ръбовете. Поставете кората в хладилник и я оставете да се охлади половин час, а след това загрейте фурната до 160 градуса.

Набодете тестото навсякъде с вилица, а след това го изпечете за около 20-30 минути или докато получи светло златист цвят. В последните минути от печенето намалете температурата на 130 градуса, а в същото време пригответе крема с лимон. В голяма купа поставете захарта и лимоновата кора. Добавете яйцата и разбийте, докато получите гъст крем, а след това изсипете вътре лимоновия сок и накрая - сметаната. Прехвърлете сместа в стъклена купа.

Извадете кората от формата и я поставете върху плосък съд за печене. Върнете отново във фурната с отворена врата и малко дръпнете към вас, след което внимателно изсипете лимоновия крем вътре. Бавно бутнете назад, затворете вратата и печете около 50 - 60 минути. След като приключите с печенето, оставете тортата да се охлади преди сервиране. Съхранявайте в хладилник.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft