Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм!
admin
Добавена от: admin
27 Октомври 2016
14376
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм! Десерти
Не може вечно диети, хайде да се поглезим! Ще ви изкушим с парченце шоколадова баклава, пълна с орехчета - ммм!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти
500 гр. кори за баница
300 гр. орехи - половината нарязани, половината - счукани
300 гр. настърган шоколад
малко индийско орехче (по желание) и малко канела
250 гр. масло или маргарин
Сироп:
800 гр. захар
600 гр. вода
1 изцеден лимон

В настъргания шоколад се добавя канелата. Взема се една кора и се сгъва наполовина. Върху нея се наръсва една супена лъжица нарязани орехи, една супена лъжица смлени орехи и две супени лъжици настърган шоколад. След това кората се навива на тясно руло. 
Процедурата се повтаря с всички кори, които се нареждат в намаслена тавичка.
Баклавата се нарязва на парчета около 6 см и се поръсва с разтопеното масло. 
шоколадова баклава с орехи
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-ина минути, докато получи златисто-жълт цвят. Изпечената баклава се изважда от фурната и над нея се поръсва малко индийско орехче. 
Оставя се да се охлади и се залива с горещ сироп. 
Покрива се с фолио и се препоръчва да преседи една нощ, за да може да попие добре сиропа.

За сиропа:

Захарта и водата се слагат да къкрят около 10 - ина минути. Добавя се сокът от лимон и настърганата лимонена кора, и се оставя да ври още 2 минути. Сиропът се охлажда за около 5 минути, преди с него да се залее баклавата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft