Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство!
admin
Добавена от: admin
13 Октомври 2016
106095
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство! Тестени изделия
Никога не бях правила картофено тесто - голяма грешка! Сочно и хрупкаво, а като го напълниш, става вълшебство!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

3 картофа

160 гр. брашно

1 яйце

60 гр. масло

300 гр. свинско месо

2 чушки

1 краставица

1 глава лук

100 гр. кашкавал

100 гр. сметана

30 мл олио

сол на вкус

 

Ако не сте приготвяли досега пай с картофено тесто, крайно време е да го пробвате! Днешният пай с месо е перфектната комбинация от продукти в едно вълшебно ястие.

Пай с картофено тесто. Получава се много красив на вид, сочен и апетитен. Можете да експериментирате с пълнежа: картофено тесто със зеленчуци ще бъде не по-лоша комбинация от месото.

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса.
  2. Сварете картофите в малко вода, предварително ги обелете и нарежете.
  3. След това извадете с решетъчна лъжица, прехвърлете в купа и ги смесете с 50 г масло, яйцето и щипка сол. Намачкайте на картофено пюре.
  4. Добавете в пюрето брашното, като разбърквате с вилица. Ако тестото стане твърде кораво, добавете малко от водата, в която са варени картофите.
  5. Намажете малка тавичка с масло, поръсете с брашно и поставете в нея равен слой от тестото, като не забравяте да оформите бордюр.
  6. Сега трябва да приготвим плънката. За целта запържете в олио нарязаните на малки парчета месо и лук.
  7. В отделен съд смесете наситнената краставица и нарязаните чушки, добавете към тях съдържанието на тигана, сметаната и разбъркайте.
  8. Изсипете плънката върху тестото и пъхнете пая във фурната за 35 минути.
  9. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и отново пъхнете във фурната за още 10 минути.
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft