Огнен гювеч - ще ви подпали душичката и ще стопли сърцето! Внимание - пие много вино!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Огнен гювеч - ще ви подпали душичката и ще стопли сърцето! Внимание - пие много вино!
admin
Добавена от: admin
17 Май 2016
7950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


1 пушен свински бут

1 малка кисела зелка

300 гр. ориз

2 глави лук

200-300 мл доматен сос (домашен)

2 супени лъжици лютивка или лют доматен сос

1 малка лъжица риган

50 мл олио

2-3 супени лъжици червен пипер
 


1. Махнете кожата на бута и го поставете заедно със ситно нарязаното зеле в тенджера под налягане. Варете, докато месото не са отдели от костта.

2. Нарежете лука на ситно и го запържете с малко олио, докато стане стъклен на цвят, след което добавете към него ориза, запържете и него, и накрая прибавете доматения сос, ригана и двете лъжици лют сос.

3. Изстиналото месо накъсайте на малки парчета, поставете го в глинен гювеч, добавете сместа с ориза, киселото зеле, червения пипер, ситно нарязана люта чушка, малко подправки и смлян черен пипер.

4. Налейте в гювеча малко вода (около 500 мл) и го поставете във фурната на 250 градуса за 15 мин., а след това намалете фурната на 150 градуса и печете още 1 час и 45 мин.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft