Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!
admin
Добавена от: admin
26 Май 2017
5215
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка! Тестени изделия
Отиваме на гости у съседите, а цялата къща ухае на масло! Леле като извади комшийката тутманика, не спряхме до последната трохичка!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

За тестото:
600 гр.брашно
15 гр.прясна мая
300 мл прясно мляко
100 мл олио 
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка захар
1 яйце
За плънката:
100 гр.масло
200 гр.заквасена сметана
За поръсване и намазване:
1 жълтък
на вкус: сусам, лен
 

В част от загрятото мляко поставете маята и захарта. Оставете да шупне.
С тел разбийте яйцата, солта и олиото. Добавете тази смес в брашното. След като се активира маята и нея добавете в купата с брашно. С добавянето на останалото топло мляко омесете тесто. Покрийте с найлоново фолио и го оставете хубаво да втаса.

тутманик със сметана
Втасалото тесто разделете на 4 топки. Разточете първата на кръгла кора. Отгоре поставете 50 гр. нарязано на кубчета масло. Върху тази кора поставете втората и я намажете се със заквасена сметана. Поставете третата кора и върху нея отново 50 гр. масло на кубчета. Накрая поставете четвъртата кора, която трябва да е малко по-дълга, така че краищата й да се подпъхнат под първата кора.

тутманик със сметана

тутманик със сметана
Нарежете тутманика като на снимката, като не прерязвате до края и до долу. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам и лен.

тутманик със сметана
Оставете го да втасва, докато се затопли фурната на 200 градуса. Печете около 30 минути.

тутманик със сметана
Съвет: Тъй като тутманикът е намазан само с жълтък, ако започне много да се зачервява, поставете отгоре алуминиево фолио.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft