От години така ги правя и обирам овациите - тънки като вестник, а не се късат! Естествено, че има чалъм - всичко е в тайната съставка:

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От години така ги правя и обирам овациите - тънки като вестник, а не се късат! Естествено, че има чалъм - всичко е в тайната съставка:
18 Ноември 2016
146510

Сред  рецептите за палачинки  е лесно да се изгубиш. Някои използват кисело, други прясно мляко, трети смес, а четвърти - вода. Но крайният резултат зависи не само от течните съставки, а най-вече от брашното.

Днес сме ви приготвили един интересен метод за приготвяне на  тънки палачинки , за които ще трябва не само брашно, но и нишесте. Няма значение какъв вид нишесте ще използвате - пшенично, царевично или картофено, резултатът ще зарадва всички палачинкови фенове!

Съставки:

600 мл вода

600 мл прясно мляко

1,5 чаши брашно

1,5 чаши нишесте

4 яйца

1 ч.л. сол

3 с.л.

олио

3 с.л. захар

1/2 ч.л. ванилия

Приготвяне:

  1. С помощта на миксер разбийте яйцата, постепенно добавете захарта, солта, ванилената захар.
  2. Продължавайки да разбивате, изсипете на порции млякото, добавяйки постепенно брашно и нишесте.
  3. Разтопете маслото на водна баня, добавете го в палачинковото тесто, разбъркайте добре и налейте на тънка струя врялата вода.
  4. Оставете тестото за 30 минути да отдъхне и започнете да пържите палачинките. 
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft