Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази свекърва ми страшна е!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази свекърва ми страшна е!
20 Април 2017
8351

Този солен пай се омита от масата до 5 минути! Цялото семейство го обича!

Това е перфектната комбинация! Тестото е супер леко, като в същото време е хрупкаво, а плънката – богата… просто думите не стигат да се опише. Толкова е вкусно! Можем да кажем с пълна увереност, че солените пайове, не са в никакъв случай по-лоши от сладките.

 

Нужни съставки:

За форма от 20-23 см:

 

За тестото:

Брашно – 250 грама

Заквасена сметана – 1 супена лъжица

Краве масло – 90 грама

Яйца – 1 брой

Сол – 0,5 чаена лъжичка

 

За плънката:

Картофи (големи) – 3 броя

Пилешко месо – 300 грама

Лук – 1 брой

Сол – щипка

 

За заливката:

Яйца – 2 броя

Заквасена сметана – 50 грама

Прясно мляко – 50 мл

Сол – щипка

Червен пипер – щипка

Индийско орехче – 0,25 чаена лъжичка

Зелени подправки – 1 супена лъжица

 

Приготвяне:

За тестото смесете брашното с леко охладеното (но не прекалено твърдото) масло.

Миналата година направо скрих шапката на всички по Коледа с този десерт. Всички искаха по втора порция, даже не стигна Дойде свекървата на гости, а тя какъв каприз е ужас направо, но приготвих тази картофена вкусотия и й затворих устата от раз Правя го през ден и всеки път се получава безподобна вкусотия: Бърз солен пай с яйца и пресен лук Взех малко сол и поръсих на килима в хола и оставих да преседи цяла вечер, резултат на сутринта беше впечатляващ Следващия път, когато се къпете, непременно го направете: шепа сол е способна на чудеса! А цял живот ни натякват, че била вредна! Известен доктор разкри каква е грешката ни при храненето, която ни прави дебели и болни Качих се кантара и щях да припадна от кеф, толкова слаба никога не съм била, благодарение на тази диета свалих 10 кила
Направете една вдлъбнатина в брашното. Добавете яйцето, заквасената сметана и солта. Замесете еластично тесто. Поставете тестото във фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

За плънката сварете обелените картофи и месото. Нарежете картофите на кубчета и месото на малки парченца.

Почистете лука, нарежете го и го запържете с капка растително масло до златисто кафяво. Смесете солта, картофите, месото и лука.

За заливката разбийте яйцата, сметаната, прясното мляко, солта, черния пипер, индийското орехче и зелените подправки.

Намажете формата с масло и застелете с пергаментова хартия. Разпределете тестото върху нея. Поставете плънката върху тестото. Добавете отгоре заливката.

Печете соления пай в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути.  Определете готовността с дървено шишче.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft