Палачинки с овесени ядки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти
Закуска
Палачинки с овесени ядки
09 Юни 2011
6117

 

 

 

 

 

Обичате ли овесени ядки? А обичате ли палачинки? Ако обичате  и двете трябва задължително да пробвате тази рецепта, която комбинира и двете. Една приятелка ми даде тази рецепта преди време и сега това е любимата ми рецепта за палачинки.

Палачинките в тази рецепта са добре задушени с масло и кленов сироп и се покриват с вкусни ягоди. Трябва да направите предварителна подготовка преди да направите тези палачинки. Ще трябва да оставите овесените ядки да киснат в мляко за една нощ.

 

 

Продукти:

2 чаши овесени ядки

3 чаши обезмаслено мляко

3 яйца (добре разбити)

1/2 чаша брашно

1 и 1/2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. фъстъчено масло

Сол

Масло или зехтин за намазване на тавата

 

По избор:

Една тарелка ягоди (изчистени и намачкани, оставени за един час с две лъжици захар и след това направени на пюре)

Кленов сироп

Масло

 

 

Начин на приготвяне:

Сложете овесени ядки в една голяма купа и добавете обезмасленото мляко. Оставете ги да престоят за една нощ.

Смесете яйцата, брашното, бакпулвера, солта и фъстъченото масло.

 

  

 

След това процедурата е същата, като при всяка една рецепта за палачинки. Загрейте средно голям тефлонов тиган или голяма тава на средно висока температура. Сложете една с.л. масло или зехтин. Вземете един черпак от сместа и го разлейте в тигана, като оформите желаната големина на палачинките. Когато започнат да се появяват въздушни балончета на повърхността на палачинката (след 2-3 минути), обърнете обратно, като използвате шпатула. Когато палачинката добие златист или кафеникаво-златист цвят, тя е готова. Имайте впредвид, че втората страна на палачинката се приготвя два пъти по-бързо от първата. Както и че втората страна на палачинката не придобива златист цвят, като първата. Сервирайте веднага или ги оставете на топло във фурната, докато ги сервирате.

 

 

Намажете всяка от палачинките с масло и добавете кленовия сироп и ягодите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft