Палачинкова торта с маскарпоне

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Палачинкова торта с маскарпоне
admin
Добавена от: admin
13 Юни 2012
8057
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За палачинките:
1л. мляко
брашно /колкото поеме, за да стане сместа по-гъста, като за катми/
1 ч.л. мая
олио
1 с.л. мед
1 течна ванилия
1 ч.л. сол

За крема:
250-300гр. маскарпоне
ягоди
2 яйца
течен шоколад
амарето
желатин
кафява захар /на вкус/ 

Палачинките се приготвят от посочените продукти. Разбиват се яйцата, като се разделят белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със захарта. След разбиването се смесват и малко по- по малко се добавя маскарпонето. Кремът се разделя на три равни части, в едната част се добавят пасирани ягоди, във втората се слага течен шоколад, а в третата се слага амарето. С готовите три крема се намазват палачинките, като се редуват. За украса на тортата се нарязват ягоди, заливат с желатин и се оставят в хладилника до тяхното желиране, след това се подреждат отстрани на тортата.

По рецепти на: Зорница Димитрова

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft