Палачинкова торта с маскарпоне

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Палачинкова торта с маскарпоне
admin
Добавена от: admin
13 Юни 2012
7969
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За палачинките:
1л. мляко
брашно /колкото поеме, за да стане сместа по-гъста, като за катми/
1 ч.л. мая
олио
1 с.л. мед
1 течна ванилия
1 ч.л. сол

За крема:
250-300гр. маскарпоне
ягоди
2 яйца
течен шоколад
амарето
желатин
кафява захар /на вкус/ 

Палачинките се приготвят от посочените продукти. Разбиват се яйцата, като се разделят белтъци от жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците се разбиват със захарта. След разбиването се смесват и малко по- по малко се добавя маскарпонето. Кремът се разделя на три равни части, в едната част се добавят пасирани ягоди, във втората се слага течен шоколад, а в третата се слага амарето. С готовите три крема се намазват палачинките, като се редуват. За украса на тортата се нарязват ягоди, заливат с желатин и се оставят в хладилника до тяхното желиране, след това се подреждат отстрани на тортата.

По рецепти на: Зорница Димитрова

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Design & Development: TaraSoft