Памук хлебче - толкова е мекичко отвътре, че ще ви се иска да си хапвате до безкрай!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Памук хлебче - толкова е мекичко отвътре, че ще ви се иска да си хапвате до безкрай!
admin
Добавена от: admin
14 Май 2016
6164
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

250 гр. брашно
15 гр. прясна мая
1 малка чаена лъжичка сол
2 малки равни чаени лъжички захар
140 мл топла вода (или наполовина вода и наполовина прясно мляко)
30 гр. разтопено масло

Маята, топлата вода (140 мл от нея), захарта и малко брашно се разбъркват, за да се получи гладка кашица. Сместа се оставя за 15 минути на топло да втаса.
В пресятото брашно се добавя солта и се разбърква, след което се добавят и шупналата мая, останалата вода и накрая  - разтопеното масло. Всичко се разбива добре с миксер.
Оставя се на топло място за 1 час, докато сместа втаса хубаво.
Втасалото тесто се премесва и се разделя на 8 топки. Те се подреждат в намазана с масло тава и втасват още 30-тина минути.
Преди да се пъхнат във фурната, тестените топки се напръскват с малко вода, след което се слагат в предварително загрята на 230 градуса фурна и се пека в продължение на 15-20 минути.
Получава се много вкусно и памучно меко хлебче, което ще ви спечели с вкуса и нежната си текстура.

памук хлебче

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft