Печени кюфтенца с бели шапки в доматен сос - изкушение от класа!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Печени кюфтенца с бели шапки в доматен сос - изкушение от класа!
admin
Добавена от: admin
30 Юни 2016
6413
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


За кюфтетата:

500 гр. кайма смес

3 супени лъжици галета

3 супени лъжици прясно мляко

60 гр. настърган пармезан

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 чаена лъжичка горчица

1 чаена лъжичка смес от подправки (босилек, риган, розмарин, магданоз)

на вкус - сол, черен пипер

За соса:

1 скилидка чесън

1 (850 мл) консерва нарязани домати

2 супени лъжици босилек

2 супени лъжици захар

на вкус - сол, черен пипер

125 гр. моцарела
 


Нарежете лука и чесъна за кюфтетата и ги поставете в дълбок съд. Добавете месото. В друга купа смесете галетата с млякото и ги добавете в месото. Сложете и останалите съставки - яйцето, горчицата, подправките, пармезана и хубаво омесете. Оформете от сместа кюфтета и ги изпържете.

Сос: Нарежете лука и го сложете да се пържи в дълбок тиган. След като се зачерви, добавете доматите и подправките. Посолете на вкус и оставете да къкри 10-тина минути на средна температура.

Включете фурната да се загрява на 200 градуса.

В тавата, в която ще печете, поставете готовия сос, подредете кюфтетата върху него. Върху всяко поставете по едно-две парчета моцарела и ги сложете да се пекат около 12-15 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft