10 турски манджи рецепти

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
13 Март 2013
75541

Печено пиле по турски

пилешко месо - 1 цяло пиле с дреболиите, лук - 1 глава, олио - 40 мл, ориз - 100 г, сметана - 100 г, яйца - 1 жълтък, магданоз, масло, сол, черен пипер - на вкус

За плънката на пилето настържете лука и го запържете в олиото заедно с пилешките дреболии. Запържете ги за около 5 минути и добавете ориза, за да се запържи и той. Овкусете с черния пипер, малко вода и сол. Задушете ястието, докато всичко омекне и добавете към него нарязания магданоз.

Намажете цялото пиле с маслото от външната му страна и да го напълните с плънката. Сложете го в подходяща тава и го пъхнете да се изпече, като редовно го поливате с отделилия се в тавата сос.

Разбийте сметаната с жълтъка и намажете изпеченото вече пиле по турски с тази смес. Върнете във фурната да се запече за кратко, докато се образува апетитна коричка. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Чуждестранна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Design & Development: TaraSoft