Пиле в кашкавален сос - толкова е вкусно, че води до преяждане!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле в кашкавален сос - толкова е вкусно, че води до преяждане!
Пиле в кашкавален сос - толкова е вкусно, че води до преяждане!
admin
Добавена от: admin
185725
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. пилешко бяло месо 
2 глави лук 
2 скилидки чесън 
400 гр. гъби печурки 
500 мл прясно мляко 
60 гр. масло 
200 гр. кашкавал 
2 супени лъжици брашно 
100 гр. синьо сирене - например Горгонзола 
50 мл олио 
смес от подправки, черен пипер

Обелете лука и го нарежете на кубчета. Гъбите нарежете на филийки, също и чесъна. 
Нарежете пилешките гърди на пържоли, изтънете ги с чукче за месо и ги подправете на вкус. След това ги запържете в малко олио до златисто-кафяво, а после извадете от мазнината и ги оставете на топло. 
В мазнината от месото запържете лука и чесъна чесъна, добавете гъбите и варете на умерен огън, докато гъбите омекнат и излишната течност се изпари. В края на задушаване добавете подправки на вкус. 
Отделно запържете брашното в разтопеното масло. Постепенно долейте млякото и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Към края на готвенето добавете натрошеното синьо сирене, подправки на вкус и разбъркайте добре.
Намажете подходяща тава с олио и подредете вътре пилешките пържоли. Върху тях разпределете задушените гъби и залейте със соса от синьо сирене. Отгоре поръсете с настърган кашкавал. 
Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C до златисто-кафяво.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft