Пиле Жулиен

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
21 Ноември 2012
17667
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2 пилешки пържоли
300 гр. шунка
200 гр. кисели краставички
200 гр. готварска сметана
5 триъгълничета топено сирене
половин пакетче масло
1 щипка черен пипер
сол на вкус

Маслото се слага в тенджера или по-дълбок тиган и се разтопява. Месото се нарязва на средно дебели ленти (жулиени) и се прибавя при маслото. Пържи се до побеляване. После се прибавят поетапно краставичките и шунката, нарязани също на ленти. Бърка се за 3-4 минути. Добавя се и топеното сирене и се готви до разтопяването му. Накрая се сипва сметаната и ястието се подправя с черен пипер и сол на вкус. Бърка се до желаната гъстота.

По желание може да прехвърлите така приготвеното пилешко в йенски (или друг огнеупорен) съд, да поръсите всичко с кашкавал и да запечете до зачервяване!

Коментари
галерии
Design & Development: TaraSoft