Платили 1 милион долара, а се оказала най-кошмарната сватба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Сватби
Платили 1 милион долара, а се оказала най-кошмарната сватба!
3798
Източник: webcafe.bg

Няма нищо по-прекрасно за родители с финансови възможности да направят всичко по силите си, за да организират най-красивата и пищна сватба на порасналите си деца.

В това са убедени и Джоан и Бърнард Карл от Вашингтон - собственици на бутикова компания за производство на текстил - когато най-голямата им дъщеря Алекс решава да се омъжи.

Разкошното тържество през юни 2015 г. посреща 250 гости в градината на имението им в Саутхемптън.

Булката е облечена в рокля на Оскар де ла Рента, пишат от webcafe.bg

3500 бели рози са разпръснати по поляната, вечерята предлага пет различни блюда, младоженците разрязват 7-етажна торта.

Майката на булката поръчва персонализирани салфетки с монограми за всяка маса, покривките на трапезите са произведени от специална материя, за да се съчетават с роклите на шаферките. Сватбената репетиция се провежда на брега на морето, гостите се черпят с коктейли в "чашка" от щраусово яйце, на афтърпартито се глезят с калвадос, пура, топъл шоколад и малки сладки.

Една седмица по-късно младите влюбени се вричат във вярност под отраженията от свещите в параклис от 16-ти век в семейното имение в долината на Лоара във Франция, а на следващия ден са организирани въздушни разходки с балон. И двете церемонии са отразени в списание за булки със заглавие: "Сватбата на тази двойка в Хемптънс и Франция ще ви порази".

Тук обаче приказката свършва и започва драмата. Защото през цялото време зад кулисите на тържеството тече упорита разправия, заради която женитбата едва не е отменена.

Планирането на сватба е процедура, която може да подлуди здрав човек. Зрели хора, които никога не са се замисляли за покривките на масата си, изведнъж започват да си вдигат скандали защо салфетките са бели, а не са "екрю".

Разходите излизат извън контрол с всяка следваща минута. А когато одобреният бюджет за сватбата е 7-цифрена сума, изискванията и страстите могат да преминат всякакви граници. Затоав едва ли е изненадващо, че сватбата на детето на милионерите от Вашингтон се превръща в съдебен спор.

Срещу семейство Карл се изправя Минди Уайс, сватбен агент на звездите с офис в Лос Анджелис, която организира тържеството в Саутхемптън на цена от един милион долара. Сега тя съди родителите на булката за неизплатени 340 000 долара такси и разходи, плюс още 1,4 милиона долара за нанесени морални щети.

Семейство Карл твърди, че Уайс си е позволила да изхарчи повече пари, отколкото е имала право, при това - ги рекетира, като отказва да им даде видеозаписа от сватбата, докато не си получи обезщетението.

Бащата на булката Бърнард Карл се възмущава от факта, че "има хора, които експлоатират суетата и любовта на родителите към децата им и накрая се възползват от тях".

Сватбената агентка Минди Уайс обаче твърди, че е дала всичко от себе си, за да организира сватбата и дори е платила 267 000 долара от собствения си джоб за непредвидени разходи със знанието на семейство Карл. Тя определя схемата като "договор за авансово плащане" с подизпълнители.

Поръчките, за които Уайс твърди, че е платила с лични средства са: 45 000 долара за хонорари на служителите й, 48 000 долара за пътни разходи, 38 000 долара за осветление, 10 000 долара за видео-оператор, включително 4300 долара за брандирани чантички, 5000 долара за тениски и 1000 долара за прахчета "Тиленол" срещу махмурлук...

Клиентите й обаче твърдят, че са я наели само да консултира и да препоръчва доставчици на стоки и услуги, както и че никога не са я упълномощавали да сключва договори от тяхно име с приближени подизпълнители с безумно скъп ценоразпис от Калифорния, вместо от Ню Йорк.

Минди Уайс е известна като сватбения агент на София Вергара, Елън ДеДженерис, Гуен Стефани, семейство Кардашиян и т.н.

От друга страна, Джоан и Бърнард Карл са заможни, но притворни и държащи на личната си неприкосновеност съпрузи-предприемачи, които изпадат в шок, когато разбират, че частното парти на детето им попада на страниците на лондонския таблоид Дейли Мейл.

Въпреки че избират Уайс с препоръки и след интервюта с няколко елитни сватбени агенти, бързо става ясно, че партньорството не е съвсем стабилно. Първоначално родителите на булката предпочитат да запазят мълчание независимо от несъгласието си с методите на Уайс, за да не разстройват дъщеря си. Само за няколко месеца обаче отношенията между сватбения агент и семейство Карл стигат до точка на кипене.

Шест седмици преди сватбения ден, Минди Уайс представя пред семейството подробен план-сметка за тържеството в размер на 3 милиона долара. Бащата на булката остава потресен. Готов е да плати един милион за най-важния ден в живота на дъщеря си, но отказва да плати определени разходи, които вижда, че са изкуствено завишени. Краткият срок до сватбата го разколебава да не скъса договора с Уайс и да намери други изпълнители.

"В един момент казах на жена ми, че предпочитам да дам на децата един доста тлъст чек за подарък и да отменим сватбата, за да дам Минди на съд. Беше ми дошло до гуша от нея, наистина", казва Бърнард Карл пред "Вашингтон пост'.

Семейство Карл плащат директно за кетъринга, озеленяването, фотографа, музикалното оформеление и др., като остават недоволни дори от най-дребните елементи от сватбената организация на Уайс. Оказва се, че тя не е предвидила резервен вариант при дъжд - а точно преди началото на церемонията, започва да вали.

Бърнард Карл разбира, че е допуснал грешка, като не е реагирал на недоразуменията още от самото начало, но признава, че емоциите са надделяли - все пак жени първото си дете. Сега вече твърди, че е готов да плати 100 000 долара само и само Уайс да му даде записа от сватбата на дъщеря му.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft