Постни лозови сарми

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
2693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

лозови листа
сол, черен пипер и чубрица на вкус
1 с. л. червен пипер
1 морков
1 връзка копър
3 стръка пресен лук
250 мл доматен сок
150 г сирене
150 мл олио
2 ч. ч. ориз
100 мл олио за пържене 

Лозовите листа се попарват за 2 минути във вряла вода.

Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настръгва, след което се запържват в олиото.

След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи.

Налива се доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Слагат се сол, черен пипер и чубрица и се оставя на по-бавен огън.

Когато оризът почти е поел водата, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключва се котлона и се оставя докато попие цялата вода.

След това се завиват сармите и се нареждат в тенджера. Наливат се 4 ч. ч. вода и се слагат на бавен огън докато заври, след това се варят 20 минути.

По желание може да се направи запръжка. На предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер и постоянно се разбърква, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес се заливат сармите и са готови за сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft