Постни лозови сарми

вход през zajenata.bg
Постни лозови сарми
admin
Добавена от: admin
5769
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

лозови листа
сол, черен пипер и чубрица на вкус
1 с. л. червен пипер
1 морков
1 връзка копър
3 стръка пресен лук
250 мл доматен сок
150 г сирене
150 мл олио
2 ч. ч. ориз
100 мл олио за пържене 

Лозовите листа се попарват за 2 минути във вряла вода.

Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настръгва, след което се запържват в олиото.

След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи.

Налива се доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Слагат се сол, черен пипер и чубрица и се оставя на по-бавен огън.

Когато оризът почти е поел водата, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключва се котлона и се оставя докато попие цялата вода.

След това се завиват сармите и се нареждат в тенджера. Наливат се 4 ч. ч. вода и се слагат на бавен огън докато заври, след това се варят 20 минути.

По желание може да се направи запръжка. На предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер и постоянно се разбърква, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес се заливат сармите и са готови за сервиране.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки