Праскови Мммм - с бадеми и марципан!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Праскови Мммм - с бадеми и марципан!
admin
Добавена от: admin
21 Август 2015
1653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

4 пресни праскови
2 супени лъжици мармалад или желе по избор
75 грама бадеми
1 яйце
2 супени лъжици пудра захар
1/8 опаковка сметана за разбиване
1 супена лъжица ром
 

Прасковите потопете за кратко във вряща вода. Обелете ги, извадете костилките и ги оставете да се отцедят. Напълнете прасковите с по половин чаена лъжичка мармалад или желе.

Подредете ги в огнеупорен съд, така че частта без костилката да бъде обърната надолу. Попарете бадемите във вряща вода, обелете ги и ги смелете. Сложете в купата на миксера яйцето, пудрата захар, сметаната и рома и разбийте за минута-две, докато станат на пюре. Добавете бадемите.

Залейте прасковите с получения марципан, печете пет минути и поднесете веднага или ги оставете на хладно място.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft