Престъпно сладка и вкусна локумена баклава с орехчета - няма как да не се влюбите в нея!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Престъпно сладка и вкусна локумена баклава с орехчета - няма как да не се влюбите в нея!
admin
Добавена от: admin
5 Май 2016
8940
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1-2 опаковки локум (на вкус)
500 гр. кори за баница
250 гр. счукани орехи
250 гр. захар
200 мл олио
Сироп:
500 гр. захар
750 мл вода
1/2 лимон
1 опаковка ванилия

Количеството локум зависи от броя на корите в опаковката. Ако са по-тънки - ще бъдат повече, следователно и локумът ще е повече.

Кори се разрязват по дължина, така че от една кора да станат две. 
Първата кора се намазва с олио и се покрива с втората кора.

Върху нея отново се маже олио и се поръсва със смлените орехи, а върху тях се слагат парчета локум. 
Корите се навиват на руло, което се разрязва на две. 
По същия начин се процедира и с останалите кори и плънка. 
Готовите рула се намазват с олио и се подреждат в намазнена тава. 
Пекат се в предварително загрята фурна. 
Сварява се сироп от захарта и водата, а щом е готов, вътре се добавя сокът от лимон. 
Щом баклавичките изстинат напълно, се вземат една след друга и се потапят в горещия сироп.
Оставят се в сиропа да попият хубаво. Ако искате да са по-хрупкави, дръжте ги по-малко, а ако искате да са сочни и меки - повече време.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft