Прилепска яхния със свинско и прясно зеле - вкусна, леко пиперлива, направо мммм...

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Прилепска яхния със свинско и прясно зеле - вкусна, леко пиперлива, направо мммм...
admin
Добавена от: admin
5 Май 2016
6440
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

800 гр. свинско месо (врат, шол или по желание)
1,5 кг прясно зеле
1 малка ч.л. лимонтузу
2 червени домата
1 люта суха чушка
100-130 мл олио
1 с.л. червен пипер
400 мл вода
сол, черен пипер, подправки на вкус

Няма по-проста и лесна рецепта за свинско със зеле. 
Вкусно, леко киселко, леко пикантно, пръстите да си оближеш!
Първо в загрятото олио (хубаво е да е повечко) се запържва свинското месо, така ме да промени цвета си от двете страни. 
Изключва се котлонът. 
Почистената зелка се нарязва на по-големи парчета. 
Доматите се обелват и нарязват. 
В тенджера се слагат половината от месото, доматите, половината от зелето, подправки на вкус, отново месо, зеле, домати, подправки. 
Най-отгоре се слагат червен пипер и нарязаната люта сушена чушка. 
В 400 мл топла вода се разтваря 1 чаена лъжичка лимонтузу, излива се в тенджерата и ястието се оставя да къкри на тих огън около 3 часа. 
Достатъчно е по време на готвенето тенджерата само веднъж-дваж да се разклати.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft