Пролетно вдъхновение от турската кухня - лесен бюрек със спанак и картофи

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пролетно вдъхновение от турската кухня - лесен бюрек със спанак и картофи
admin
Добавена от: admin
5 Април 2016
2454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

6 кори за баница
400 гр. спанак
2 картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
няколко клонки магданоз
1/4 чаена лъжичка кимион
на върха на лъжичката - канела (може и да я пропуснете, ако ви се струва странно)
1 чаена лъжичка ким
сол на вкус
олио за пържене на плънката
За намазване:
по 200 мл вряла и студена вода
100 мл олио

Първо пригответе плънката 
Измития спанак поставете на огъня, колкото да омекне. Оставя го да изстине, след което изстискайте добре и нарежете. 
Обелените картофи настържете и ги оставете да престоят малко, след което изстискайте течността, която са пуснали. 
Ситно нарежете лука, чесъна (може и да го смачкате с преса), след което ги изпържете в сгорещено олио до омекване. Добавете картофите и оставете за кратко да се запържат, докато омекнат, след което добавете спанака и пържете всичко заедно. 
Прибавете ситно нарязания магданоз, подправете и посолете на вкус. 
Подреждане на бюрека:
Поставете корите на работния плот, като ги редите една до друга откъм тясната страна. 
В купа поставете врялата вода, добавете студената вода и маслото, и разбъркайте. 
С четка намажете корите със сместа. Плънката поставете на дългата страна, която се получава от снадените кори, и то само от едната страна, след което внимателно навийте на руло, а после и на охлювче. Прехвърлете в намазнена тава с диаметър 24 см, залейте с останалата част от водата и олиото, и оставете бюрека да престои около 10 минути. Покрийте с фолио. 
След това го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 мин., след което махнете фолиото и оставете да се допече.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft