Пролетно предложение за традиционалисти: Вкусни сармички от лапад на фурна

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пролетно предложение за традиционалисти: Вкусни сармички от лапад на фурна
admin
Добавена от: admin
5 Май 2016
3791
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

30-40 листа лапад
350-400 гр. мляно месо
1 чаша ориз
2 супени лъжици брашно
3 чаени лъжички червен пипер
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 малка супена лъжица Вегета
50-60 мл олио

1. На листата внимателно се отстраняват дебелите жилки. 
2. В тиган на огъня се поставя месото, за да се запържи, след което към него се добавя черният пипер, 1 супена лъжица червен пипер, сол и Вегета. Накрая се добавя оризът и се разбърква. 
3. На дъното на тенджерата се слага олио и се нареждат 10-тина листа лапад. Добавят се по една супена лъжица черен пипер и брашно, и над тях се нареждат сармичките. 
4. Над сармичките се поръсват отново брашно и пипер, и се пръска с още малко олио. 
5. Подреждат се още 10-тина листа лапад и се налива вода, колкото да покрие повърхността на сармите. 
6. Сармичките се притискат с чиния. 
7. Тенджерата се затваря с капак или с фолио, и се поставя в предварително загрята фурна на 220 градуса за 50-60 минути или докато оризът се свари. 
8. 20 минути преди края се сваля капакът и сармичките се връщат във фурната да се допекат. 
9. Поднасят се с кисело мляко или заквасена сметана.

Забележка:
Тенджерата трябва да е напълно огнеупорна (без пластмасови части).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft