Пълнени патладжани

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
21 Юни 2013
5883
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2-3 средно големи патладжани
1 голяма глава лук
3-5 скилидки чесън
2-3 червени домати
250 гр. кайма
сол на вкус, черен пипер, дивисил и магданоз
олио

Патладжани се разрязват по дължина на половинки, които се осоляват и се оставят да се поизцедят от водата им. Измитите и подсушени половинки се издълбават с лъжичка (подобно на лодки) и се изпържват в горещата мазнина и от двете страни (ако искате да избегнете пърженето, може да ги сварите във вряща подсолена вода - но без да се разваряват!). След като сме ги отстранили, в същата мазнина се изпържват нарязаните на ситно лук, 1-2 домата, чесън и вътрешната част от патладжаните. След като се задушат зеленчуците, се добавят каймата, черният пипер и ситно нарязан дивисил. Нареждат се в тавичка, пълнят се с готовата смес, а отгоре се подреждат нарязани на кръгчета домати. Ястието се поръсва с нарязан магданоз, в тавичката се сипва 1 чашка вода и се запича във фурната. Ако ви остане от сместа за пълнене, може да я насипете между патладжаните, преди да пъхнете във фурната. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft