Разнообразете закуската с тези вкусни подкови със сирене и спанак - невероятно ароматни и мекички са!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Разнообразете закуската с тези вкусни подкови със сирене и спанак - невероятно ароматни и мекички са!
admin
Добавена от: admin
4 Май 2016
3820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

За тестото:
1 средно голям сварен картоф (около 200 гр.)
1 яйце
200 мл хладко прясно мляко
1 чаена лъжичка сол +1/2 чаена лъжичка захар
3-4 супени лъжици олио
1/2 кубче мая
брашно колкото поеме (550-600 гр.)
масло/маргарин за намазване

Плънка:

400 гр. спанак
350-400 гр. сирене
За поръсване:
1 яйце
сусам (кимион, мак, риган)

Дори и никога през живота си да не сте месили, тази рецепта ще ви се получи чудесно! Картофът в тестото му придава копринено мека текстура, а най-хубавото е, че подковките остават мекички и на следващия ден.

1. Още докато е топъл свареният картоф, пасирайте го хубаво, добавете яйцето, захарта, солта и млякото, заедно с разтворената в него мая, и хубаво разбъркайте. Постепенно добавяйте от брашното, докато се получи хубаво малко лепкаво, меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса. 

подкови със сирене и спанак
2. За плънката. Нарежете ситно спанака, посолете го леко и го оставете да пусне течността си. Прецедете и добавете натрошеното сирене, след което хубаво разбъркайте, за да стане еднородна сместа. Ако има нужда, посолете. 
3. Тестото е лепкаво, така че месете внимателно, като се стремите да не добавяте много брашно, защото ще стане твърдо. Разделете тестото на 2 части и от всяка върху набрашнен плот с точилка оформете кора (дебелина 3-4 мм). Кората намажете добре с размекнатото масло/маргарин, нарежете на 6 триъгълника. В края на всеки триъгълник поставете от плънката, навийте на руло и след това извийте под формата на подкова. Поставете готовите подкови в намазнена тава. Намажете ги с разбито яйце и поръсете със сусам (или друго по желание), след което ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса. 

подкови със сирене и спанак 1

подкови със сирене и спанак 2
Оставете ги леко да се охладят и поднесете с кисело мляко или айрян.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft