Салата Царевичен кочан

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата Царевичен кочан
admin
Добавена от: admin
31 Януари 2015
8708
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

Яйцата се сваряват твърдо и се нарязват на малки парченца. Сиренето се настъргва на едро ренде. Сините сливи се измиват, подсушават и се нарязват на малки парченца (ако сливите са достатъчно меки, може да не ги киснете предварително, а може и да ги замените със сушени кайсии или стафиди).  Всички съставки се смесват добре в купа, добавят се царевицата (запазва се една трета от зърната за украсата), счуканият чесън, майонеза на вкус и се разбърква добре. Салатата се прехвъля в овална чиния и се оформя като кочан от царевица. Цялата повърхност на салатата се покрива с царевични зърна. Перата лук, срязани по дължина от вътрешната страна и леко разтворени се прикрепят с малко майонеза в единия край на "кочана" като листа. 

Много оригинална и вкусна салата, а и повечето от съставките се намират със сигурност постоянно в хладилника ви. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft