Сензационна диетична лазаня без тесто - вече може да хапвате до насита, без да се тревожите за фигурата си!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Сензационна диетична лазаня без тесто - вече може да хапвате до насита, без да се тревожите за фигурата си!
admin
Добавена от: admin
18 Февруари 2016
9020
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

450 гр. кайма (от месо по желание)
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук
3 скилидки чесън
800 гр. нарязани домати от консерва
3 пресни тиквички
300 гр. меко сирене (Рикота)
50 гр. пармезан (кашкавал)
450 гр. моцарела
1 яйце
босилек по желание
сол и черен пипер
 

В дълбок съд на висока температура запържете каймата 4 до 5 минути, докато получи тъмнокафяв цвят. Извадете месото и го оставете настрана, след което отстранете евентуалната течност от съда.

В същия съд поставете една супена лъжица зехтин и нарязания лук. На умерена температура запържете лука 3-4 минути, докато омекне. След това добавете нарязания чесън и запържете още една минута. Добавете доматите от консерва, подправете с босилек, сол и черен пипер. Намалете на ниска температура и оставете соса бавно да къкри около половин час, докато се сгъсти.

През това време измийте тиквичките, нарежете ги на тънки филийки, посолете ги и ги оставете да се отцеждат около 15 минути, за да извлече солта излишната вода. С хартиена салфетка добре ги попийте, след което ги прехвърлете в грил-тиган да се запекат 2-3 минути от всяка страна.

В купа смесете Рикотата, настъргания пармезан и яйцето, след което започнете да редите лазанята. На дъното на подходящ съд поставете една трета от изпърженото мляно месо, върху него подредете една трета от тиквичките, след това - една трета от доматения сос и сместа със сирене, а над всичко добавете моцарелата, нарязана на малки кубчета. Поставяйте продуктите в същия ред, докато ги изчерпате, като последната една трета от моцарелата заделете. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 190 градуса около половин час, покрита с алуминиево фолио. Свалете фолиото, добавете останалата моцарела и печете още 20 минути, докато цялото сирене се разтопи по повърхността на лазанята.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft