Симптоми на рак на дебелото черво

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Симптоми на рак на дебелото черво
181727
Симптоми на рак на дебелото черво

Да знаем симптомите на рак на дебелото черво е от значение. Тези признаци не винаги са забележими, но всеки може да се научи как се чувстват и как изглеждат.

На първо място, трябва да сте по-запознати с някои неща по отношение на дебелото черво, тъй като това ще ви помогне да знаете какви са симптомите на рак на дебелото черво и как може да се почувстват.

През дебелото черво преминават погълнатите хранителни вещества и вода в храносмилателната система . То е дълго около 1,83 м. Последните 15.24 см. са на аналния канал и ректума. Дебелото черво премахва отпадъците от тялото, чрез изпражненията.

Има няколко признака за рак на дебелото черво , но те не са очевидни в началото на етапа. Това е причината, поради която хората, които са над петдесет трябва да правят проверка редовно. Има два основни типа симптоми за рак на дебелото черво. Местните симптоми повлияват на червата, а също и на дебелото черво. Появява се дискомфорт в коремната област, запек и диария. В изпражненията може да има светло или тъмно червена кръв и те могат да бъдат по-тънки. Вторият тип са системни симптоми, които засягат цялото тяло, като се наблюдава намаляване на теглото. Този вид включва и загуба на апетит, прекомерна умора , анемия , жълтеница и повръщане.

Всеки, който има някой от тези симптоми трябва да се консултира с лекаря си, независимо дали ги усеща само от няколко дни или седмици. По този начин може да бъде направено всичко необходимо по-рано да се защити здравето.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft