Сиромашки масленки с маргарин и вкусен пълнеж - пригответе ги от вечерта, а на сутринта само ги изпечете

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Сиромашки масленки с маргарин и вкусен пълнеж - пригответе ги от вечерта, а на сутринта само ги изпечете
admin
Добавена от: admin
11 Май 2016
6038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2 пак. маргарин (общо 250 гр.) или масло
600 гр. брашно
2 с.л. оцет (ябълков)
10 с.л. студена вода
сладко по избор - в случая от боровинки
 

1. Вечерта, преди да приготвяте масленките, замесете тестото: объркайте всички съставки (маслото/маргарина предварително оставете на стайна температура да омекнат). Оставете тестото за 1 нощ покрито в хладилника.
2. На сутринта разточете половината от тестото на правоъгълна кора и отгоре направете купчинки от сладкото с помощта на чаена лъжичка.
3. Покрийте с кора от второто тесто (старайте се да е със същия размер като долната кора). Внимателно с къдрав нож нарежете тестото на квадрати, така че в средата на всеки да има по лъжичка плънка. Притиснете добре краищата на тестото, за да залепнат.
4. Изпечете масленките на 190-200 градуса за около 10-15 мин., така че да останат почти бели.
5. Оваляйте ги обилно в пудра захар, смесена с ванилия.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft