Скоро ще ви потрябва тази рецепта! Ето как правилно да приготвите най-хрупкавата туршия в бидон

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Скоро ще ви потрябва тази рецепта! Ето как правилно да приготвите най-хрупкавата туршия в бидон
Скоро ще ви потрябва тази рецепта! Ето как правилно да приготвите най-хрупкавата туршия в бидон
198171
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Приготвянето на зеленчуци и плодове, които да се консумират през зимата, отколе се е превърнало в обичай в България. Между най-предпочитаната зимнина на родната софра е туршията.

Това е така, понеже тя е лесна за приготвяне, готова е след кратко време и, разбира се, е прочута с неповторимия си вкус.

Много хора приготвят различните туршии в буркани, но все пак се знае, че българинът не е човек, който си играе на дребно. Така че голяма част от хората приготвят този вид зимнина в бидон. Колкото и лесно да е приготвянето на туршията по този начин, има някои специфики, които трябва да се спазват, защото в противен случай резултатът няма да е това, което ще очаквате.

Преди да започнете да правите самата туршия, трябва много добре да измиете бидона, в който ще се съхранява. Той трябва да стои на прохладно място и по възможност да не е на пряка слънчева светлина.

Мерките е необходимо да са точни. Примерно за 25-литров бидон са ви нужни шест килограма чушки камби, три килограма моркови, две глави целина, четири глави чесън и четири дози саламура. Една доза от саламурата се приготвя като се смесят 1.5 литра вода с 1.5 литра оцет, 300 грама захар, 300 грама сол, 300 грама мед и 150 мл олио.

След като продуктите са приготвени, зеленчуците се измиват, почистват и се нарязват по ваш вкус. Подреждат се възможно най-плътно, като се притискат към дъното на бидона, което се явява следващата особеност за този вид зимнина.

Саламурата се приготвя в голям съд. Ако разполагате с по-голяма тенджера, бихте могли наведнъж да направите две дози. След като заври, тутакси се излива върху зеленчуците, дордето се покрият със саламура. Зеленчуците се слягат. От горната страна се слага венче от млади лозови клонки, за да се притиснат зеленчуците под саламурата. Затваря се капакът на бидона.

Тази туршия може да се консумира още на следващия ден. За да се покрият добре зеленчуците в бидона, марината е необходимо да се приготви най-малко четири пъти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки