Солени осморки с готови кори за баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солени осморки с готови кори за баница
Солени осморки с готови кори за баница
admin
Добавена от: admin
25221
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. готови кори за баница
200 мл заквасена сметана
200 мл олио
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
3 яйца
щипка сол
150 гр. шунка (или салам по избор)
олио
сусам

Супер идея за вкусна топла закуска или вечеря. Може да ги приготвите с различни плънки и да получите коктейл от вкусове. 

1. Включете фурната на 180 градуса, докато приготвяте осморките. В дълбок съд счупете яйцата, добавете щипка сол и бийте с миксер до пенеста смес. Добавете в съда заквасената сметана, олиото и бакпулвера. Отново с миксер разбийте добре.

2. Вземете една кора и с четка нанесете върху цялата й повърхност от приготвената смес с яйца. В началото на кората поставете настъргана шунка (или друг колбас/салам) и завийте на руло. Съединете краищата на рулото (на кръг) и усучете веднъж в средата, за да получите осморка.

3. Повторете същата процедура, докато изчерпате всички кори и плънка (заделете малко за намазване). Наредете осморките в тава за печене. Намажете горната им страна с част от плънката и поръсете със сусам, кимион, маково семе и пр. Отгоре настържете малко масло и печете в предварително загрятата фурна 12-15 минути, т.е. докато получат златисто-жълта коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft