Стоунтерапия – масаж с камъни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
СПА
Стоунтерапия – масаж с камъни
3775
Източник: rozali.com
Стоунтерапия – масаж с камъни

 

 

 

С течение на времето хората все повече се убеждавали, че от камъните има полза. И то не само в качеството им на талисман.

Така се появило цяло направление в медицинската козметика - стоунтерапията. Лечението с камъни се основава върху температурното въздействие на съдовете, смяната на топло и студено. Смята се, че камъните при тази процедура информират организма какво не му достига. Не случайно древните индианци вярвали, че някои камъни могат да отнемат лошата енергия. Японците са използвали горещи минерали за релаксация, а китайците - при масаж.

Кои камъни стават за масаж?

За масаж се използват т.нар. барабанни камъни - гладки и плоски, за да не издраскват кожата и лесно да се задържат на гърба. Обикновено майсторите купуват специални камъни с вулканичен произход. Тези камъни са с повишена плътност, съдържат много магнезий и желязо, което и определя дълбокото поглъщане на топлина и бавното й отделяне. За домашна процедура са подходящи гладките морски камъни. В скъпите салони камъните се нагряват и охлаждат със специална апаратура. В по-обикновените салони и в домашни условия може да се употребяват гореща вода и хладилник. Може също така да се ползват и скъпоценни и полускъпоценни камъни. Те не само се допират до кожата, но и върху тях се слагат лосиони и компреси.
Специалистите смятат, че водата акумулира енергията на скъпоценния или полускъпоценен камък и е добре с нея да се миеш сутрин. За целта камъкът се оставя да кисне в минерална вода няколко часа.

 

 

Как се прави масаж с камъни?

Едно от най-важните условия е спокойната атмосфера и музиката. Осветлението трябва да не дразни - да е приглушено. За масаж на лицето се нанася специален крем с много лека консистенция. За процедурата на цялото тяло кожата се маже с приятни ароматични масла. Майсторът поставя камъните само в съответствие с общата система - когато трябва - горещ камък, когато трябва - прохладен, голям камък, не толкова голям. Вкъщи се придържайте към следната схема: от малките камъчета към големите, като редувате топъл със студен. За масаж на лицето са достатъчни два камъка. Процедурата продължава от 20 минути до час и половина. Масажът с горещи и хладни камъни подобрява кръвоснабдяването; премахва мускулните болки; насища тъканите с кислород; помага при артрит, остеохондроза; стимулира извеждането от организма на токсините и излишните течности; помага при стрес; възстановява тонуса и еластичността на кожата.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft