С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук
admin
Добавена от: admin
25 Март 2016
4331
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

2 стръка пресен лук
300 гр. спанак
100 гр. сирене
 4 яйца
1 чаша прясно мляко
4 супени лъжици сметана
3 чаши брашно
½ бакпулвер

1. Пресният лук се нарязва ситно. В тиган на огъня се слага олио и в него се запържва лукът. 
2. Спанакът се измива и се накълцва ситно. Поставя се в тигана и се пържи, докато омекне. 
3. В дълбок съд се слагат яйцата и се разбиват с вилица. В тях се добавят млякото, сметаната и натрошеното сирене, и се разбърква. В съда се добавят брашното и бакпулверът. Сместа се бърка, докато стане компактна. 
4. Прехвърля се в правоъгълна тавичка, намазана с олио. Пече се на 180 градуса 45 минути. 

Забележка: мерителната чаша е с вместимост 180 мл.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft