С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук
С дъх на пролет и много свежест: спаначена пита с пресен лук
admin
Добавена от: admin
4941
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 стръка пресен лук
300 гр. спанак
100 гр. сирене
 4 яйца
1 чаша прясно мляко
4 супени лъжици сметана
3 чаши брашно
½ бакпулвер

1. Пресният лук се нарязва ситно. В тиган на огъня се слага олио и в него се запържва лукът. 
2. Спанакът се измива и се накълцва ситно. Поставя се в тигана и се пържи, докато омекне. 
3. В дълбок съд се слагат яйцата и се разбиват с вилица. В тях се добавят млякото, сметаната и натрошеното сирене, и се разбърква. В съда се добавят брашното и бакпулверът. Сместа се бърка, докато стане компактна. 
4. Прехвърля се в правоъгълна тавичка, намазана с олио. Пече се на 180 градуса 45 минути. 

Забележка: мерителната чаша е с вместимост 180 мл.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки