Табуле - ливанска салата

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Табуле - ливанска салата
admin
Добавена от: admin
30 Август 2014
22541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1/3 чаша булгур
2 скилидки чесън
сокът от 3 лимона
1 китка мента
3 стръка магданоз
3 домата
3 стръка пресен лук
сол, черен пипер
зехтин

Табуле произхожда от планините в Сирия и Либия.  В арабския свят тази салата се сервира като предястие, поднесена на листа от маруля, предвестник на големия обяд, който следва.
Всяка салата Табуле се различава в зависимост от региона, където се прави.  Ливанската салата се различава от останалите по това, че има повече магдоноз.
Особеността на тази салата е в булгура - пшеничено зърно, което предварително е почистено, попарено, изсушено и счукано на зърна като половинки зърна ориз. Табуле е много здравословно ястие, както заради булгура, така и заради зеленчуците. Също така е много лесна за приготвяне. 
Поставете булгура в купа и го залейте с вряла вода. Той трябва да удвои размера си. В същото време нарежете на малки кубчета чесъна, лука и доматите. Сложете ги в купа за салата. Отцедете булгура и го добавете в купата. Ментата и магданоза нарежете на ситно и ги поставете в съда. Добавете сок ​​от лимон, овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте върху листа маруля. Салатата се сервира студена. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft