Табуле - ливанска салата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Табуле - ливанска салата
Табуле - ливанска салата
admin
Добавена от: admin
26264
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/3 чаша булгур
2 скилидки чесън
сокът от 3 лимона
1 китка мента
3 стръка магданоз
3 домата
3 стръка пресен лук
сол, черен пипер
зехтин

Табуле произхожда от планините в Сирия и Либия.  В арабския свят тази салата се сервира като предястие, поднесена на листа от маруля, предвестник на големия обяд, който следва.
Всяка салата Табуле се различава в зависимост от региона, където се прави.  Ливанската салата се различава от останалите по това, че има повече магдоноз.
Особеността на тази салата е в булгура - пшеничено зърно, което предварително е почистено, попарено, изсушено и счукано на зърна като половинки зърна ориз. Табуле е много здравословно ястие, както заради булгура, така и заради зеленчуците. Също така е много лесна за приготвяне. 
Поставете булгура в купа и го залейте с вряла вода. Той трябва да удвои размера си. В същото време нарежете на малки кубчета чесъна, лука и доматите. Сложете ги в купа за салата. Отцедете булгура и го добавете в купата. Ментата и магданоза нарежете на ситно и ги поставете в съда. Добавете сок ​​от лимон, овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте върху листа маруля. Салатата се сервира студена. 

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft