Тайни за приготвянето на вкусна риба за Никулден

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тайни за приготвянето на вкусна риба за Никулден
1 Декември 2014
27274

* Ако ще пържите прясна риба , след като сте я изчистили и измили, я поставете в хладилника за половин час завита в хартия, която сте намокрили с лимонов сок.

* Ако рибата ви е престояла по-дълго време във фризера, размразете я в съд с прясно мляко. По този начин тя ще стане крехка и с приятен аромат.

* За да Ви стане пържената риба по-пикантна, преди поднасяне я намажете леко с парче масло.

* Ако са ви останали няколко парчета пържена риба , в никакъв случай не я затопляйте в мазнина, тъй като тя ще поеме от нея и ще стане тежка за консумация.

* Когато варите раци , скариди или миди, това е необходимо да става на силен огън, и то в подсолена вода, а когато варите риба, огънят е необходимо да е умерен. Месото на варената на силен огън риба става много твърдо и се стяга веднага.

* След пържене на риба в кухнята ви има неприятна миризма. Ще я отстраните, ако сложите върху топлия котлон няколко парченца карамфил или парче лимонова кора.

* Ако ще печете рибено филе във фурната, то ще стане пикантно и по-вкусно, ако до тавичката поставите съд с вино и няколко резена лимон.

* При пържене рибата няма да залепва на дъното на тигана, ако към мазнината прибавим преди това малко сол.

* Ако рибата има неприятна блатна миризма , ще я отстраните, като след почистване я поставите в съд с оцет, в който сте сложили 2-3 начупени листа дафинов лист, няколко зърна черен пипер и стръкче мащерка.

* Ще отстраните миризмата от риба върху дъската за рязане, като я натъркате със смес от оцет и сол.

* Люспите на рибата се чистят много лесно, ако предварително я потопите за малко време в съд с вряла вода или като се остави да престои в оцет.

* За да се намалите неприятната миризма при варене на риба, във водата се прибавя саламура,която е приготвена от кисели краставички (1/2 чаша на 1 л вода).

* Рибата не залепва за тигана , ако към мазнината се прибави предварително малко сол.

* За да не се плъзга рибата при чистене, ръцете се посипват със сол. Ако люспите се чистят много трудно, рибата се потапя за минутка във вряща вода или се залива с оцет.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft