Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!
Това не е шоколадово яйце, а нещо много по-вкусно и шантаво от всичко, което сте опитвали!
admin
Добавена от: admin
8204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

24 шоколадови бонбона 
1 супена лъжица зехтин 
300 мл сметана 
400 мл кондензирано мляко 
300 мл бадемово мляко или мляко от кашу 
150 гр кристална захар 
бурбонска ванилова захар и екстракт от ванилия 
 

Този перфектен сладък десерт може да се яде по всяко време и всеки път абсолютно ще го обожавате!
Поставете шоколадовите бонбони в пликче и ги разтрошете с точилка или с чук за месо, а след това ги разтопете, за да получите фин шоколадов крем. Надуйте балони, намажете ги със зехтин, а след това всеки балон потопете в шоколадовата смес, след което ги сложете внимателно в чаши и ги поставете в хладилник, за да стегне шоколадът. През това време направете пълнежа. Ако не разполагате с кондензирано мляко, може и сами да си го приготвите. Вземете един литър обикновено мляко, налейте в огнеупорна купа и го поставете да ври на средна температура, докато количеството намалее двойно. Разбърквайте, за да не загори и от време на време махайте пяната. Добавете едно пакетче бурбонска ванилова захар, ½ чаена лъжичка екстракт от ванилия и 150 гр. обикновена кристална захар. Смесете кондензираното мляко, бадемовото мляко и сметаната, а след това напълнете шоколадовите купички и оставете в хладилник най-малко четири часа. 
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки