Торта Жербо - няма равна сред тортите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Жербо - няма равна сред тортите!
Торта Жербо - няма равна сред тортите!
admin
Добавена от: admin
160394
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Кора:
5 белтъка
150 гр. захар
150 гр. счукани орехи
1 супена лъжица брашно
Крем 1:
320 гр. захар
75 гр. масло или маргарин
Крем 2:
200 гр. шоколад за готвене
75 гр. масло или маргарин
Крем 3:
15 жълтъка
250 гр. захар
1 лимон
250 гр. маргарин или масло
250 гр. пудра захар

Представяме ви Кралицата между тортите - торта Жербо! Задължително я поднесете на следващия семеен празник и гостите ви ще ахат от изумление!
Правят се три блата: 5 белтъка се разбиват на твърд сняг. Добавят се 150 гр. захар и се продължава с разбиването, докато сместа стане твърда. С лъжица бавно се прибавят орехите и брашното. Разбърква се внимателно, така че обемът на сместа да не спадне, и се изсипва върху покрита с хартия за печене тава. Пече се около 25 минути на 170 градуса. Правят се три такива кори и се оставят да се охладят. 
Крем № 1: 
Захарта се поставя на котлона и се разтопява на тих огън при непрекъснато разбъркване. След като се разтопи, се добавя маслото и веднага с тънък нож карамелът се намазва върху трите слоя. Трябва да се работи бързо, защото сместа бързо се втвърдява. Корите се нареждат на масата и се мажат всяка поотделно. Ако карамелът стегне, може да се затопли отново, като се внимава да не загори. 
Върху карамела се нанася кремът от шоколад: 
В малък съд на тих огън се разтопява шоколадът с маслото и се нанася върху коричката от карамел, след което се оставя да стегне. 
Крем № 3: 
На водна баня се разбиват жълтъците с миксер до пухкава и гъста смес. Добавя се сокът от лимон и след като се сгъсти, кремът се сваля настрана да се охлади. В охладения крем се добавя разбитото с пудрата захар масло, хубаво се смесват и кремът се нанася върху корите по следния начин: 
След като стегне шоколадовият крем, една кора се поставя в чиния за торта и се намазва с една трета от жълтъчния крем. Върху него се поставя втора кора, отново крем и се покрива с третата кора по същия начин. Тортата се маже с крема отстрани и отгоре и се украсява на вкус. Красива е със счукан крокан или смлени ядки. 

Най-добре я оставете да престои един ден, за да разгърне вкуса си напълно.

торта жербо

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft