Фалшива дроб-сарма - вкусна репетиция за Великденските празници

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Фалшива дроб-сарма - вкусна репетиция за Великденските празници
admin
Добавена от: admin
16 Март 2016
5628
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

300 гр. мляно месо
200 гр. ориз
1/2 стрък праз (може и по-малко)
100 мл бяло вино
150 мл заквасена сметана
2 яйца
подправки: черен пипер, Вегета, сол, магданоз

1. Сварете ориза ал-денте (полуготов), залейте го със студена вода, за да не залепнат зрънцата и отцедете. 
2. В олио запържете праза, добавете месото и запържете и него. Овкусете с подправките. Добавете ориза и само за кратко го запържете с останалите съставки, като бъркате периодично. Отстранете от котлона. 
3. Прехвърлете сместа в подходяща тава, добавете виното и разбъркайте. 
4. С вилица разбийте яйцата и сметаната, и залейте ориза с получената смес. Поставете ястието в предварително загрята фурна да се запече заливката. Готово е, когато видите, че сметаната и яйцата се запечени. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft