Френска селска торта

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Френска селска торта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
41535
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл течна сметана 
400 гр заквасена сметана
1 пак. ванилия
 

В тенджерка се слагат яйцата, медът, 1 ч.ч. захар и маргаринът. Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти.
Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона. Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин. От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин). Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта). 
Отделно се разбива заквасената сметана. Смесват се двата вида сметана и кремът е готов. 

Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
Блатовете не се сиропират. Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини и ядки. 
Тортата се сервира след 8-10 часа.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft