Рецепти за любими Десерти

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
7 Февруари 2012
40948

Фунийки

Необходими продукти:

4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
половин ч.ч. олио
1 пакетче амонячна сода
1 ч.л. сода за хляб
брашно за меко тесто
щипка сол
Крем
500г. прясно мляко
2 яйца
4 с.л. брашно
1 ванилия
половин ч.ч. захар
Начин на приготвяне:

Яйцата, олиото, амонячната сода се слага в млякото се изсипват в/у 300г. брашно объркано със содата за хляб и солта и се меси, ако лепне по ръцете се добавя още брашно. Меси се до меко тесто. Разточва се на кора с дебелина 3 мм и се реже на лентички с ширина 3 см, като се завиват около ламаринени фунийки предварително намазани с олио. Поставят се в намазана с мазнина тавичка и се пекът на умерена фурна до порозовяване. Веднага като се извадят от фурната, горещи се махат от формичките, за да не залепнат за тях.
Крем: 800г. прясно мляко се кипва с половин ч.ч. захар. Яйцата се бъркат с половин ч.ч. захар до побеляване, добавя се брашното и 200мл. мляко и ванилията. Тази смес се изсипва по малко като се бърка постоянно в отстраненото от котлона мляко. Пак се слага на котлона като се бърка непрекъснато да за почне да прави мехурчета.
Изстиналите фунийки се пълнят с топлия крем. Невероятно вкусни са! Препоръчвам ги!!!!

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft