Целите са на конци, а като отхапеш, потъваш в мекотата им! Тайната на перфектните кифлички е в тестото:

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Целите са на конци, а като отхапеш, потъваш в мекотата им! Тайната на перфектните кифлички е в тестото:
admin
Добавена от: admin
13 Февруари 2017
27651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти


120 мл топла вода
1 чаена лъжичка суха мая
3 супени лъжици захар
3/4 чаена лъжичка сол
4 супени лъжици мляко на прах
1 яйце + един жълтък за намазване
250 гр. брашно
42 гр. размекнато масло или маргарин
 


В съда, в който ще месите, поставете хладката вода, маята и с шпатула разбъркайте. Добавете захарта и солта, отново разбъркайте, добавете яйцето и пак хубаво объркайте сместа. След това прибавете млякото на прах и много добре смесете всичко, така че да не останат бучки.
В тази течна смес добавете брашното и с шпатулата хубаво разбъркайте до хомогенна смес. Ще получите много лепкаво тесто. Изсипете тестото на съвсем леко набрашнена повърхност и започнете с ръце да месите, като същевременно добавяте от размекнатото на стайна температура масло. Тестото все още ще залепва за ръцете, не се притеснявайте, така трябва да бъде. Докато месите, ще забележите, че започва да се оформя много хубаво меко тесто.
Намажете съда за втасване с малко масло, поставете тестото вътре и покрийте със стреч фолио или капак. Оставете да втаса хубаво. Тестото втасва малко по-дълго време, бъдете търпеливи.
Втасалото тесто извадете върху леко набрашнен плот и премесете с ръка, след което го оформете като хлебче. Отрежете 9 еднакви парчета. Всяко парче разточете на малка елипса и навийте на кифличка. Подредете кифличките в намаслена тава на разстояние, намажете ги със съвсем малко масло, покрийте и оставете отново да втасват.
След като втасат, намажете кифличките с разбит жълтък, в който сте добавили малко вода.
Печете ги в предварително загрята фурна на 170 градуса от 15 до 20 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft