Цял ден рових в тефтерите, докато ги намеря: Пияните бонбони от мама!! Направих ги, и още как: сега блажено ги хапваме пред телевизора!

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Цял ден рових в тефтерите, докато ги намеря: Пияните бонбони от мама!! Направих ги, и още как: сега блажено ги хапваме пред телевизора!
admin
Добавена от: admin
15 Декември 2016
8851
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Цял ден рових в тефтерите, докато ги намеря: Пияните бонбони от мама!! Направих ги, и още как: сега блажено ги хапваме пред телевизора! Десерти
Цял ден рових в тефтерите, докато ги намеря: Пияните бонбони от мама!! Направих ги, и още как: сега блажено ги хапваме пред телевизора!
Добави в
Мойте Рецепти
Необходими продукти

 

500 гр. галета или счукан сухар

400 мл карамелизирано кондензирано мляко

200 гр. масло

100 гр. черен шоколад

50 гр. какао на прах

30 мл коняк

20 гр. захаросани плодове или портокалови корички

 

За приготвянето им се използват остатъците от други лакомства. Резултатът е винаги различен вкус на десерта. Всеки си има някаква рецепта за подобни сурови бонбони, а днес ви предлагаме нашата: 

Приготвяне:

  1. Смесете какаото и кондензираното мляко, докато се получи гладка смес. Добавете нарязаното на ситно маслото. Сложете на слаб огън. Отстранете от огъня, когато маслото се разтопи напълно.
  2. Разтопете шоколада на водна баня. Добавете половината от шоколада към горната смес. Налейте и коняка.
  3. Разбъркайте шоколадовата и маслената смес и добавете счуканите сухари/бисквити. Ако масата стане по-скоро суха, добавете няколко супени лъжици мляко.
  4. Сега започнете да оформяте топките. Можете да направите нещо като наденичка, а след това да нарежете на филийки, или пък да оваляте малки топки между дланите си.
  5. Захаросаните плодове могат да бъдат използвани за украса, или да ги добавите в сладките. Или пък ги заменете със счукани орехи.
  6. Останалия разтопен шоколад затоплете и потопете в него бонбоните.
  7. Поставете "пияните" топки в хладилника за 20-30 минути.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft