Шеметно вкусно от гореща Испания: Свинско по Каталунски

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Шеметно вкусно от гореща Испания: Свинско по Каталунски
admin
Добавена от: admin
13 Март 2016
33741
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

4 средно големи свински пържоли
250 гр. мариновани гъби
250 гр. пресни печурки
300 мл бяло вино
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици доматен сос
2 скилидки чесън
1/2 китка пресен магданоз
олио, черен пипер, поправки, сол

В дълбок тиган сложете олио и поставете вътре пържолите да се задушават (предварително ги подправете на вкус). След като хубаво се зачервят от двете страни, добавете 200 мл бяло вино, две супени лъжици горчица, 2 супени лъжици доматен сос, покрийте тигана с капак и оставете месото да се задушава на слаб огън още 30 минути. Добре омекналото месо извадете от соса. Добавете в тигана останалата част от виното, нарязаната скилидка чесън и оставяме малко да се задушат, след което добавете целите мариновани гъби и нарязаните на половинки пресни печурки. Пържете около 15 минути. След това добавете нарязания магданоз, поръсете с черен пипер и отново върнете месото в тигана. Покрийте тигана с капак и оставете ястието още 5 минути на тих огън. 

Поднесете се по желание самостоятелно или в допълнение с картофи или ориз. 

свинско по каталунски

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft