Бързи рецепти за торти с бисквити

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадова торта с бисквити
29 Април 2012
164409

Шоколадова торта с бисквити

250 г (2 пакетчета) краве масло, 50 г какао, 3 кафени чашки пудра захар, 2 яйца, 300 г маслени или чаени бисквити, 1 пакетче ванилия, 1 кафена чашка счукани орехови ядки, 1 супена лъжица ром или коняк.
В тенджера от огнеупорно стъкло или друг подходящ съд се загряват при непрекъснато разбъркване с тел или дървена лъжица какаото, пудрата захар и маслото до разтопяването на маслото. Съдът се отстранява от огъня и без да се преустановява разбъркването, се прибавят едно след друго двете яйца. Сместа се разбива, докато се получи гладък, не много гъст крем, към който се прибавят ореховите ядки. В малка кексова форма, облицована с пергаментова хартия, се изсипва пласт от крема, слага се един ред от бисквитите и се поръсва с рома, отново се изсипва пласт от крема, покрива се с бисквити и т.н. Най-горният пласт от крема се нанася с шприц или се заглажда с къдрав гребен. Приготвената торта се оставя в хладилник до пълно втвърдяване на крема, изважда се от формата, нарязва се на триъгълни парчета или филийки с дебелина 2-3 см и се поднася.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft