Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз
Ябълково криспи - хрупкаво и здравословно, истински плодов екстаз
admin
Добавена от: admin
3083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плънката:
5-6 сладки ябълки
2 с.л. кокосово масло
1 с.л. стевия
1 с.л. мед
1 с.л. вода
1/4 ч.л. канела
За заливката:
125 гр. разтопено масло
125 гр. оризово брашно
125 гр. експандиран ориз
125 гр. смес от сушени червени боровинки и нарязани орехи
2 с.л. стевия
2 с.л. мед

Нещо наистина интересно и супер вкусно - този хрупкав сладкиш задоволява необходимостта от сладко, а преди всичко е много здравословен.

1. Брашното, подсладителят, експандираният ориз, места от червена боровинка и орехи, и разтопеното масло се смесват в купа с дървена лъжица.

2. Ябълките се белят и се разделят на четвъртинки. Всяка четвърт се нарязва на филийки по ширина. Парчетата ябълка се поставят в купа и се заливат със сока от половин лимон, след което се разбъркват.

3. Маслото се разтопява на огъня, след което към него се прибавят медът, стевията и канелата. Разбърква се, докато се разтопят напълно медът и стевията. Добавят се ябълките и се смесват с леки движения на дървената лъжица. Добавя се и малко вода, и се бърка непрекъснато, докато ябълките омекнат (сокът не трябва напълно да се изпари).

4. След това плънката от ябълки се прехвърля в тавичка с диаметър 23 или 26 см и хубаво се разпределят, а върху тях се разпределя хрупкавата заливка.

5. Пече се около 25-30 мин. на 180⁰. 
Парчетата се изваждат с лъжица и се сервират с топка сладолед.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки