Кюфтенца от боб

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
admin
Добавена от: admin
22 Декември 2011
16347
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

зрял фасул – 300 - 400 гр.
хляб – бял 1 филия
яйца – 2 бр.
лук – 1 глава
магданоз – 1 връзка
джоджен – 3 - 4 стръка
червен пипер
сол
черен пипер
брашно – 1 с.л.
галета
олио

Изчистеният и измит фасул се сварява в студена вода, без да се соли. След това се отцежда и се пасира. Прибавят се накиснатият и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, магданозът, джодженът, яйцата, червеният и черният пипер и брашното.

Сместа се посолява и се омесва добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в горещо олио. 

Поднасят се залети с кисело мляко и копър или с гарнитура по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Design & Development: TaraSoft