3 нестандартни и лесни рецепти за есента

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Здравословно с Делимано
3 нестандартни и лесни рецепти за есента
14 Септември 2017
6506

 

Огретен от пилешко месо, патладжан и сирене

• 4 броя пилешко филе

• 2-3 патладжана

• 3-4 домата

• 150г настъргано сирене

• 1 чесън

• магданоз или копър по вкус

• Масло

• Смес от подправки за грил

 

Измий патладжаните и ги нарежи по дължина на тънки парчета. Измий и подсуши пилешките гърди.

Нарежи всяко парче месо на четири, намачкай парчетата в пластмасов плик. После ги поръси със сол и пипер. Измий доматите и ги нарежи на филийки заедно с чесъна. Настържи малко сирене.

 Постави патладжана в тиган и запечи от двете страни 2-3 минути. Нареди ги в тавата за печене едно до друго. След това подреди парчетата пиле и редувай парчетата патладжан с пиле. Най-отгоре нареди резенчетата домат. Поръси със сол, пипер и подправки. Отгоре поръси с настърганото сирене. Постави в предварително загрята фурна на 180°C и печи 20-25 мин. Остави да се охлади 10 минути и поднеси!

 

Екзотичен картофен пудинг

• 2 кг. сладки картофи

• 3 чаши кафява захар и 1 чаша брашно

• 1 шепа стафиди и настъргано индийско орехче

• 1 чаена лъжичка канела на прах

• 1 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша разтопено масло • чаена лъжичка сол и ванилия

• 1 супена лъжица бял ром и сок от лайм

 

Обели картофите, настръжи ги и ги постави в голяма купа. Добави кафявата захар, брашното и стафидите. Добави кокосовото мляко към картофената смес. Добави стопеното масло, индийското орехче, солта, канелата, ванилията, рома, лимоновия сок и смеси хубаво. Изсипи сместа в тавата за печене. Печи в предварително затоплена фурна на 180 С от 60 до 90 минути.

 

Рулца от многолистно тесто със спанак

• 2 кг. сладки картофи

• 3 чаши кафява захар и 1 чаша брашно

• 1 шепа стафиди и настъргано индийско орехче

• 1 чаена лъжичка канела на прах

• 1 чаша кокосово мляко и 1/4 чаша разтопено масло

• чаена лъжичка сол и ванилия

• 1 супена лъжица бял ром и сок от лайм

 

Ако разполагате със замразен спанак, го оставете да се размрази. Ако е пресен, потопете го във вряща вода 2 минути, а после изцедете и оставете настрани. Ако спаначените листа са големи, нарежете ги на няколко парчета.

Постави спанак върху всяко парче тесто (кори). Добавете малко сол, джинджифил и настъргано индийско орехче. Сипете сладката сметана, а отгоре добавете прошутото и напръскайте с орехите. Завийте руло от всеки лист тесто. Намажи всяко руло с жълтък и го поставете в тавата за печене. Печи на 180-200 С около 40 минути. Намажи изпечените рула с малко вода, завийте ги с алуминиево фолио и поставете в изключената фурна още няколко минути. Нарежи рулата, преди да поднесете - използвайте ги за аперитив, лека вечеря или ордьовър.

Готви на истинска каменна плоча с новият Делимано Стоун Ледженд Овал Роустър! Опитай и няма да се разочароваш. Припомни си вкуса на приготвената вкусна домашна гозба на баба, приготвена на село.

Ново от Делимано-  2 тави за печене в 1. Направени са от дълготрайни, висококачествени материали, с които готвенето е по-лесно и здравословно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft