6 причини, поради които японките са слаби

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
6 причини, поради които японките са слаби
10575
6 причини, поради които японките са слаби

Японките се славят с добре поддържан външен вид. Винаги фини и елегантни. 

От BrightSide представят някои от хранителните навици на японските, които ги поддържат млади и слаби.

Ето и кои са те:

Богат и балансиран хранителен режим

Заблуда е, че жените в Япония се хранят само със суши.

Храната им е разнообразна, но и добре балансирана, лишена е от твърде калорични храни. Салата от морски водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и щедри количества зелен чай. Японките се хранят предимно с плодове и зеленчуци, които са сезонни.

През зимата се консумира повече месо, горещи напитки, особено топли супи. През лятото се залага на студените ястия, морски дарове и салати.

Методи на готвене

Традиционната японска кухня използва предимно задушаването, печене или пържене в специален тиган, с много малко мазнина, като основен метод за приготвяне на ястия. Зеленчуците са нарязани, за да изглеждат по-добре, но и се готвят по-бързо. Предимството на тези методи е, че храните запазват много от хранителните си свойства.

Японките не прекаляват с подправките. Стараят да запазят вкусовете и ароматите на използваните продукти. Същината на японската кухня е в естествената красота, цвят и аромат. 

Храненето в Япония е ритуал. Консумират храната бавно, на малки хапки и порции. Рядко използват излишни украси и декорации за чиниите. Акцентът е върху сервираната храна.

 Оризът може да присъства на трапезата по всяко време, включително за закуска. При всяко хранене се поднася чай, а сред традиционните мезета е сурово конско месо, нарязано на тънко (басаши).

Природното чудо, което лекува, успокоява и тонизира (видео)

Закуската - основното хранене за деня

Храненето сутрин е най-важното в Япония. Закуската включва няколко ястия - риба, ориз, омлети, водорасли, чай, супа с мисо (традиционна японска подправка)

Зеленият чай подобрява паметта

Нищо сладко за десерт

Десертите се срещат изключително рядко.

Японците имат много и различни бонбони, но не толкова торти и кремове. 

Обичат и мочи, вид десерт. Прави се от бял лепкав ориз, който се приготвя чрез желиране. Обикновено в Япония този десерт се прави на специална церемония, която се нарича „мочитцуки". Консумира се целогодишно, но е традиционен десерт за Нова година.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft