8 трика за по-сполучливи палачинки

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
8 трика за по-сполучливи палачинки
27 Декември 2013
36601

Палачинките са една от любимите закуски на всички ни и ненапразно. Те са вкусни и лесни за приготвяне, не съдържат много захар, нито много сол, а когато се направят с пълнозърнесто брашно и качествено масло, стават още по-здравословни и хранителни. Препоръчваме ви следните хитринки, с които ще се радвате на винаги сполучливи палачинки!

Правете тестото за палачинки с леко топли продукти, за да се подобри адхезията на брашното.

За да станат пухкави палачинките, оставете да престои малко пресятото брашно, не го използвате веднага.

Не прибавяйте повече сол и захар от количеството, написано в рецептата. Соленото тесто прави палачинките лоши на вкус и бледи на цвят, а излишната захар ги прави твърди.

Ако разтворите брашното за палачинки в леко солена вода, тестото няма да става на бучки.

Първо поръсете със сол тигана за палачинки, след това го избършете с кърпа и едва тогава сложете маслото и тестото.

От време на време обръщайте готовите палачинки с последната надолу. Така няма опасност първата винаги да е студена, а последната - твърде гореща за ядене.

Ако при печене палачинките се късат, добавете още едно яйце към тестото.

За да претоплите палачинките, ги покрийте с алуминиево фолио и ги сложете в предварително загрята на 140 ºC фурна за 10 - 15 минути.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически
Маникюр
Рокли
Грим
Обувки
Бижута Аксесоари
Чанти
Звезди
още
Модни тенденции
За дома
Дизайн
Екзотични Пътешествия
Татуировки
Design & Development: TaraSoft