8 причини, за да добавите канела към храната

вход през zajenata.bg
За Жената
8 причини, за да добавите канела към храната
18439
8 причини, за да добавите канела към храната

Канелата е популярна подправка, че ние често я добавяме към ябълковия пай, кафе или горещ шоколад. Тя дава на ястието уникален вкус.

Хората наричят канелата, "подправка за настроение ". Въпреки това, не са много хората, които използват канелата за здравето си, затова ще ви покажем няколко приложения на тази подправка, кагато тя се използва за медицински цели. В канелата има  калций, фибри, желязо, флавоноиди, антиоксиданти и магнезий.

 

1. Тя стимулира мозъка

Доказано е, че миризмата на канела събужда когнитивната функция на мозъка , както и на много използването на канела подобрява нейната ефективност. Канелата спомага за подобряване на паметта, вниманието и концентрацията, също така намалява вероятността от болестта на Алцхаймер . Добавянето на малко количество от канела в храната помага в борбата с раздразнителността, депресията и главоболието. Затова спокойно можете да добавите малко канела в кафето или шейка, тъй като това ще бъде от полза и за тялото ви.

 

2. Добре е за сърцето

Проучване Pennsylvania State University показва, че добавянето на хранителни подправки като канела и куркума, помага за намаляване на отрицателните последици от мазните храни за организма. Въпреки че е по-добре да се избегне яденето мазни храни, тъй като те увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания , добавянето на лъжичка канела дневно, или куркума може да бъде решение на този проблем.

 

3. Помага да отслабнете

Разбира се, здравословното хранене и физическата активност на първо място. Но канелата допринася за засилване на метаболизма, регулира кръвната захар, и играе важна роля за намаляване на теглото. Можете да добавите щипка канела към овесена каша или кисело мляко. Така можете да съчетаете полезното с приятното - да отслабнете и да се насладите на аромата на подправката. Разбира се, вие няма да забележите резултати веднага, но в крайна сметка ще започнете наистина да намалявате наднорменото тегло.

 

4. Подобрява храносмилането

Канелата помага за предотвратяване на разстройство, помага при синдром на раздразнените черва, намалява хронична коремна болка . Можете да добавите канела към супи, например, растителни или супа от тиква или леща.

 

5. Предотвратява рак

Използването на канела помага за предотвратяване на растежа на раковите клетки, които, от своя страна, повишават кръвната захар. Ето защо е важно да се контролира нивото на кръвната захар. Използването на канела може да помогне за по-ниски нива на кръвната захар. Добавя се половин чаена лъжичка канела овесени ядки или кафе - така че можете да се предпазите от рак.

 

6. Подобрява настроението

Канела - добър източник на манган, което помага да се справите с бързите промени на настроението и намалява спазмите по време на менструация . В допълнение, тя съдържа алдехид, който помага за баланса на хормони в тялото.

 

7. Укрепва венците

Канелата има антибактериални свойства и помага за укрепване на венците и защита на зъбите от увреждане. Освен това, тя дава свеж дъх, който е защо е толкова често се добавя в таблетки за смучене за промивки на устата и дъвки.

 

8. Подобрява кожата

Благодарение на своите антибактериални свойства,  канелата помага за облекчаване на сърбежите и зачервяване на кожата. Канелата е незаменима в борбата с несъвършенствата на мазна и проблемна кожа. Канелата  затопля, и затова се използва за масаж.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft