Агнешко задушено със сметана и мента

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко задушено със сметана и мента
Агнешко задушено със сметана и мента
admin
Добавена от: admin
7762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр агнешко месо от плешка, нарязано на кубчета
1 морков
1 глава лук
сок от 1/2 лимон
1 клонче с листа свежа мента
100 мл сметана
100 мл бяло вино
200 мл вода
сол
черен пипер

Поставете агнешкото в тенджера под налягане заедно с моркова, лука, ментата, бялото вино и водата. Подправете на вкус. Затворете тенджерата под налягане с капака. Когато парата започне да излиза, намалете температурата и продължете готвенето още 15 минути. Освободете парата. Отворете тенджерата и добавете сметаната и лимоновия сок. Сервирайте ястието топло с гарнитура от варен ориз, спанак или други задушени зеленчуци според сезона. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft