Изкушенията на Жак Пепен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агнешко Наварен от Жак Пепен
145159

Агнешко Наварен от Жак Пепен

Продукти:
2-3 агнешки гърди (общо около 1,3 кг), повечето от мазнината отстранена
2 с. л. универсално брашно
1 голяма глава лук, 2,5-см кубчета (около 1 1/2 ч. ч.)
600 г картофи, обелени и нарязани на 5-см парчета
340 г моркови,обелени и нарязани на 5-см дълги парчета
8 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки (около 3 с. л.)
3 ч. ч. вода
1 1/2 ч. л. сол
3/4 ч. л. прясно смлян черен пипер
1 ч. л. провансалски билки или италианска подправка
280 г замразен бейби грах
2 с. л. нарязан пресен магданоз

Приготвяне:

Нарежете агнешките гърди между ребрата на около 4-см парчета. (Трябва да получите около 14 парчета.)
Сложете месото, за предпочитане на 1 ред, в голяма тенджера и частично го сгответе, на средна температура, като от време на време го обръщате, за 15 минути, докато отдели повечето от мазнината си и покафенее добре от всички страни. Прехвърлете го в чиня и излейте мазнината. (Тя може да е около 1 ч. ч.)
върнете месото в тенджерата, поръсете го с брашното и объркайте добре. Добавете лука, картофите, морковите, чесъна, водата, солта, пипера и билките, разбъркайте добре и кипнете. Покрийте, намалете температурата и гответе 45 минути. (Ястието може да се приготви до този етап няколко часа предварително. Охладете го и го приберете в хладилника. Преди да го довършите го кипнете.)
Добавете граха и гответе ястието покрито 5 минути.
За да сервирате, сипете Наварена в 6 индивидуални чинии и поръсете с магданоза.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft